Den vanskelige testen som få klarer: Hvor mange sirkler ser du?

Med koronaviruset som har verden i sitt grep, er mange tvunget til å være hjemme for å redusere spredningen av Covid-19-infeksjon, kalt viruset.

Å bo hjemme i karantene betyr at man må finne måter å få tiden til å gå – og det er ikke mange måter som er bedre enn å prøve litt hjernetrim.

Det er godt for alle å jobbe med hodet, samt prøve å holde fokus. Det fungerer på samme måte som når du tar en joggetur eller en rask spasertur, for da føles kroppen raskt litt bedre.

Som all trening, kan hjernegymnastikk komme i mange former. Det kan være kryssord, sudoku, regnestykker eller gamle gåter.

Optiske illusjoner

Noe som har fascinert mennesket siden antikken er optiske illusjoner.

En optisk illusjon, et optisk bedrag eller et visuelt bedrag er når vi oppfatter et bilde som noe annet enn det faktisk er, eller som noe som, etter vår grunn, er umulig.

Informasjonen vårt øye sender til hjernen utfordrer vår oppfatning av virkeligheten. Optiske illusjoner kan grovt sett deles inn i to grupper, fysiologiske og kognitive illusjoner.

Hvor mange sirkler er det?

Nedenfor er en optisk illusjon som har fått mange til å rive seg i håret.

Hvor mange sirkler ser du på bildet?

Når man først ser på sirklene ser det hele ut som er stort rot, som er umulig å skille fra hverandre. Men om du tar en nærmere titt vil du kanskje klare å skille dem.

I tillegg har vi gitt deg fore alternativ.

Ser du hvilket alternativ som er riktig?

Om du vil vite svaret så kan du se det nedenfor.

Så mange sirkler er det

Denne nøtten er vanskelig å knekke, har du et svar klart?

Nedenfor får du det riktige svaret!

Foto: PExels

Riktig svar er: 5 sirkler

Fikk rett? Gratulerer i så fall!

Trykk på DELE-knappen for å utfordre vennene dine!