Bare 20% av nordmenn finner feilen i dette bildet – men klarer du?

Noe jeg ikke klarer å få nok av er morsomme gåter og puslespill. Det har fulgt meg helt siden barndommen og er ikke noe jeg tror jeg vil slutte med på mange år. Delvis fordi det er en flott form for avkobling, men også fordi det faktisk er bra for hjernen.

Jeg prøver å få barna mine engasjert i slik hver gang de er på besøk. Det kan være alt fra heftige illusjoner til lure gåter eller vriene matteoppgaver.

Nå foretrekker jo dagens ungdom å sitte med mobilen hele tiden, men nå og da klarer jeg faktisk å få dem til å engasjere seg i slike utfordringer! Det er jo vanskelig å holde igjen når konkurranseinstinktet setter inn!

I en verden hvor teknologien snart styrer alt for oss tror jeg det er viktig å aktivere de små grå med ulike former for utfordringer!

Denne lure bildegåten fant jeg da jeg surfet på nettet tidligere i dag. Den er faktisk veldig fin og fikk meg virkelig til å lure på om jeg hadde kommet frem til riktig svar. Jeg fant den på siden didyouknowpage.com og tydeligvis så er det bare 1 av 5, altså 20 prosent som får riktig på første forsøk!

Noe er feil i bildet

Det er et bilde av en liten tomt på landsbygda. I bakgrunnen er det noen åser og en eng, mens man ved huset blant annet ser en grind, en steinmur og flere trær. Men noe er veldig feil i bildet – og din oppgave er nå å finne ut hva det er!

Så ta deg nå en tenkepause. Du får begynne uten ledetråder!

Hva er feil i dette bildet?

Husk at det bare er 1 av 5 som klarer det med en gang, så den er faktisk ganske så vanskelig.

Hvis du vil ha en ledetråd kan jeg avsløre at det er verdt å ta en titt i nærheten av skorsteinen, i tillegg til et av de høyeste trærne.

Hvis det ikke hjelper så vi avslører vi nå svaret nedenfor!

Riktig svar er altså at det virker som det blåser kraftig fra to ulike retninger i bildet. Røyken fra skorsteinen blåser til høyre, mens det høyeste treet tydelig blåser mot venstre! Sånn kan det jo ikke være!

En ekstra utfordring

Men vet dere hva? Jeg synes vi kjøre på med en ekstra utfordring!

Kan du se hva som er feil i bildet fra en månelanding?

Klarte du det?

Ikke gjør det for enkelt hvis du ikke finner svaret. Tenk etter en ekstra gang før du scroller nedover.

Men her kommer løsningen!

Som du vet, finnes det bare en måne som vi tydelig kan se. Derfor er det jo feil at man fra månen ser en måne til såpass tydelig. To måner er én for mye i bildet, enkelt og greit!

Klarte du noen av utfordringene? Trykk da på deleknappenn for å sende en morsom utfordring videre til vennene dine!