Morsomme klippet: Schäferen blir ingen lederhund – nå tar han hele Internett med storm

Hunder er fantastiske dyr som ofte elsker å hjelpe til så godt de kan. Mange raser er veldig intelligente og kan læres opp til vanskelige oppgaver. Man kan lett imponeres over dyktigheten til våre firbente venner.

Det er ekstremt fascinerende å studere for eksempel fører- og politihunder når de utfører sitt viktige arbeid. De er veldig stolte av oppdragene sine, og mange mennesker er mer eller mindre avhengige av hjelpen fra en hundene.

Å ha daglige rutiner og oppgaver er bra for hunder. Det gjør at de får vaner, som er viktig når de skal gjøre det samme arbeidet om og om igjen.

Når en hun skal trenes til å bli en førerhund for en eier med en form for funksjonshemning så finnes det mange tester de må klare for.

Mye å håndtere

Ifølge personalet på Double H Canine Training Academy, som siden Goodfullness skrev om, så kan nesten alle hunder trenes opp til å bli gode førerhunder. Det finnes selvsagt raser som har bedre forutsetninger enn andre, men med tålmodighet og tilrettelegging kan de fleste lykkes.

Det er egentlig ikke så komplisert, skriver nettsiden. Men det er mye hunden må kunne håndtere – og den skal ha god hukommelse, i tillegg til å forstå hvordan eieren har det.

En spesiell hund som kom til Double H Canine Training Academy er hunden Ryker. Han er schäferen som elsker å hjelpe til på sin egen måte. For han er gleden og nysgjerrigheten alltid på topp!

Blir ingen førerhund

På et videoklipp fra Rykers opplæring – som skulle vise seg å gå skikkelig dårlig – kan man tydelig se at han er en lykkelig og livlig schäfer. Han klarte ikke mange av testene han tok, men hva gjør vel det når han er en skikkelig gledesspreder?

Når Ryker skal hente en vannflaske biter han gjennom flaska slik at alt innholdet blir sølt ut over gulvet. Når han skal assistere en person med rullator så blir han mer lysten på å leke med tennisballen på rullatoren. Og det viser seg at det er utrygt å sitte i rullestol med Ryker ved siden av.

Personalet elsker virkelig Ryker – og selv om han ikke blir noen førerhund, så kan vi garantere at han kommer til å gjøre mange glade på en annen måte. Et skikkelig sjarmtroll.

Se på den fantastiske hunden i denne latterfremkallende videoen!

Trykk nå på dele-knappen så vennen dine får se denne herlige hunden!